Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu, întrebat de ce nu l-a lovit pe George Simion după ce a fost prins de gât: 'Dacă mă lovea, nu știu dacă mai eram așa de calm!'

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam George Simion Virgil Popescu Simion Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că o să depună plângere penală după incidentul din Parlament, când a fost bruscat de liderul AUR, George Simion. Întrebat la postul B1TV de ce nu a reacționat violent în acel moment, Virgil Popescu susține că firea sa e una pașnică.

„Nu a fost nimic sub pupitru. A fost o mână după gât și pe mine. Cu tot respectul: nu sunt o persoană violentă. Sunt un om bine crescut.

Nu sunt adeptul politicii pumnului. Sunt o persoană deschisă la dialog, indiferent de opiniile pe care le are interlocutorul meu. Evident că pot reacționa și mă feresc de violență. Așa am reacționat în acea situație.

Dânsul (n. r.: George Simion) din circ trăiește. Crede că suntem într-o galerie, pe stadion.  Când i-am spus să meargă la Putin a devenit alt om. Aici nu mai înțeleg eu.

Dacă mă lovea, nu știu dacă mai eram așa de calm.”, a spus Virgil Popescu, la postul B1TV.

Context

Liderul deputaţilor AUR George Simion a venit, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe demnitar. Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu, a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul permanent. Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este „un hoţ”. În replică, ministrul i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul. Liderul grupului AUR a venit şi l-a bruscat pe ministrul Energiei, repetându-i „eşti un hoţ”, moment în care Popescu i-a spus „eşti un prost”.

Reacția lui Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, luni seară, că va depune plângere penală în urma incidentului din Parlament, unde a fost agresat de liderul AUR George Simion. "Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi", a afirmat el.

Imaginile de la incident pot fi vizionate aici.

Vezi și:  Adriana Săftoiu, după incidentul Simion - Popescu: 'Jeg total' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.