Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu vrea să prevină o nouă isterie a carburanților: Ministerul Energiei infirmă categoric existenţa unei probleme în privinţa stocurilor

carburanti

Virgil Popescu a infirmat existenţa unei probleme cu privire la rezervele şi aprovizionarea cu carburanţi, la nivel naţional, după apariţia unor informaţii în mass-media în acest sens. „România deţine toate resursele necesare pentru a asigura consumul atât pentru populaţie, cât şi pentru economie”, a adăugat mininistrul Energiei.

„În urma apariţiei unor speculaţii de presă pe tema rezervelor de carburant la nivel naţional, Ministerul Energiei infirmă categoric existenţa unei astfel de probleme atât în privinţa stocurilor, precum şi în privinţa aprovizionării cu carburanţi. România deţine toate resursele necesare pentru a asigura consumul atât pentru populaţie, cât şi pentru economie”, a scris Virgil Popescu, joi pe Facebook.

Anterior, economica.net nota că situația aprovizionării cu țiței a zonei Mării Negre și, implict, a României, s-a complicat începând de acum două zile. Terminalul petrolier din portul rusesc Novorosiik, din estul Mării Negre, va funcționa o perioadă la doar o treime din capacitate, pentru că două dintre cele puncte de încărcare cu țiței a petrolierelor din larg au fost avariate în urma unei furtuni. Momentan, activitatea terminalului marin este oprită complet, iar oficialii spun că va fi nevoie de cel puțin două luni până când terminalul va deveni operațional la capacitate. Asta pentru că ar fi mai greu să se repare instalațiile, în contextul actualelor actualelor sancțiuni occidentale impuse Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.