Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Virgil Popescu anunță IEFTINIRI: 'În sfârșit, prețul la gaz natural în România e mai mic decât în Europa'

newsonly.gr
gaze naturale

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat luni, la B1 TV, că prețul gazului natural în România e, după mult timp, mai mic decât în Europa. Ministrul liberal a mai spus că se așteaptă la o așezare a pieței și la noi ieftiniri.

Întrebat despre eventualitatea ca factura la gaze să crească în perioada următoare, ministrul Energiei a explicat: „Cred că e o conjunctură de piață. Comparăm prețul din 2021 cu cel din 2020, când a fost cel mai mic preț, fiind lockdown, puțină activitate. Nefiind consum, prețurile au scăzut. Trebuie să comparăm cu prețurile din 2019. Prețul e dat și de energia electrică. Prețul energiei a crescut în principal din cauza prețului la certificatul de CO2. Anul trecut, la final, era 24 de euro, acum e 54 de euro. Plătim și pentru gaz natural, și pentru cărbune. Anumiți factori cojuncturali a dus prețul mai sus, dar să comparăm cu 2019 și vedem că suntem cam pe acolo”.

„În sfârșit, prețul la gaz natural în România e mai mic decât în Europa, că până cum era tendința inversă. Datorită liberalizării pieței, prețul la gaz e mai mic decât în Europa. Vorbim de un preț care trece și de iarna aceasta. Nu mă aștept să existe modificări de preț, ci o stabilizare și o așezare a pieței. Mă aștept la ieftiniri, că va fi gaz mai mult”, a mai precizat Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.