Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusolog german: 'Sunt neliniştit de ce ar putea urma în primăvară şi vară'

gov.uk
coronavirus

Virusologul Christian Drosten, consilierul ştiinţific al guvernului german în privinţa pandemiei de COVID-19, a declarat într-un interviu pentru Der Spiegel că este îngrijorat de creşteri potenţial explozive ale noilor îmbolnăviri în primăvară şi vară, în contextul răspândirii mai largi a tulpinii britanice a virusului, scrie Adevărul:

  • „Este un lucru uluitor că virusul şi-a sporit în asemenea măsură caracterul infecţios. Din nefericire, asta e mult mai periculos decât dacă ar fi fost vorba de o variantă cu potenţial letal mai mare, întrucât un singur infectat va transmite virusul la mai mulţi oameni şi ei devin contagioşi pentru şi mai mulţi oameni, astfel că ajungem la o creştere exponenţială a cazurilor”, a spus acesta.
  • „Odată ce vârstnicii şi poate o parte din grupele de risc vor fi vaccinaţi vor exista mari presiuni economice, sociale, politice şi chiar legale în sensul stopării măsurilor anti-coronavirus. Iar apoi uriaşe valuri de oameni vor fi infectate într-o scurtă perioadă de timp, mai mulţi decât ne putem imagina în acest moment. Nu vom avea probabil 20.000 sau 30.000 de noi infecţii zilnice, dar în cel mai rău scenariu putem ajunge şi la 100.000 de cazuri”.
  • „Variantele sud-africană şi braziliană ar putea fi capabile să infecteze oameni care au avut deja boala, dar cel mai probabil asta nu le oferă un avantaj în cadrul unei populaţii unde imunitatea nu e larg răspândită”.
  • „Imunitatea dată de celulele T protejează mai puternic contra unei evoluţii mai severe a bolii. Dacă virusul suferă mutaţii, acestea nu vor avea impact asupra imunităţii celulelor T. Prin urmare, nu cred că trebuie să ne temem că vaccinurile devin ineficiente”.

Virusologul german a spus că efectele campaniei de vaccinare la nivelul populaţiei generale se vor resimţi cel mai probabil în toamnă, undeva la mijlocul sezonului.

Citește și: Traian Băsescu critică protestele bugetarilor: 'Nu sunt justificate' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.