Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul gripei aviare a ajuns în Antarctica

realitatea.net
pinguini

Un tip de gripă aviară a fost confirmat pentru prima dată în Antarctica, au arătat oamenii de știință, ceea ce reprezintă un risc semnificativ pentru uriașele colonii de pinguini din regiune.

"Această descoperire demonstrează, pentru prima oară, că virusul gripei aviare a ajuns în Antarctica, în ciuda distanței și a barierelor naturale care o separă de alte continente", a arătat Consiliul Superior de Investigații Științifice (CSIC) din Argentina, potrivit Reuters.

Prezența virusului a fost confirmată în probe prelevate de la păsări moarte care au fost găsite de oamenii de știință argentinieni în apropierea bazei antarctice Primavera.

content-image

"Analizele au arătat în mod concludent că păsările au fost infectate cu subtipul H5 de gripă aviară și cel puțin una dintre păsările moarte conținea virusul gripei aviare înalt patogene", a arătat CSIC într-un comunicat.

Sute de mii de pinguini se adună în colonii în Antarctica, precum și pe insulele din apropiere, ceea ce ar putea permite virusului mortal să se răspândească în acea regiune cu ușurință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.