Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în cazul unor mistreţi de pe un fond de vânătoare din Dâmbovița

facebook.com
pesta porcina

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în cazul unor mistreţi de pe un fond de vânătoare din Dâmbovița. Măsurile stabilite prevăd, printre altele, vânarea integrală a mistreţilor din zona afectată și punerea sub supraveghere oficială a exploatațiilor de porci, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Prefectura Dâmbovița, Centrul Local de Combatere a Bolilor s-a întrunit după confirmarea oficială a prezenței virusului pestei porcine africane la mistreți, în fondul de vânătoare 35 Dârza, aparținând AVPS Acvila București, în zona limitrofă localității Butimanu din județul Dâmbovița.

Citește și: Rujeola continuă să facă victime: 30 de cazuri nou-confirmate în ultima săptămână; numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 15.733, din care 60 de decese

A fost stabilită zona afectată pe o rază de 13 kilometri, compusă din „zona infectată” – cu o rază de 8 kilometri (din care fac parte 11 localități) și „zona tampon” – cu o rază de 5 kilometri, în exteriorul zonei infectate din care fac parte 18 localități.

Măsurile stabilite prevăd punerea sub supraveghere oficială a exploatațiilor de porci din zona definită ca infectată, recoltarea integrală, în zona afectată, a mistreților „prin metode de vânătoare care să nu disloce efectivul, respectiv prin pândă și dibuire”, precum și campanii de informare, atât a vânătorilor, cât și a crescătorilor de porci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.