Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul ucigaș din China face victime în rândul personalului medical: Mii de doctori și asistente, răpuși de coronavirus

Agerpres
doctori virus coronavirus

Un număr de 1.716 doctori şi asistente din China au fost infectaţi cu noul coronavirus și șase dintre ei au murit, a anunțat Zeng Yixin, viceministru în Comisia pentru Sănătate Naţională, potrivit The New York Times, scrie Mediafax.

Din numărul total de cazuri de medici și asistente mediale infectați cu noul coronavirus, aproximativ 1.500, adică un procent de 87,5%, au fost înregistrate în provincia Hubei, din care a pornit epidemia.

Emanuel Ungureanu a răbufnit după reținerea lui Mircea Beuran: 'Să înfunde puşcăria dacă este vinovat!'. Ce dezvăluiri face deputatul USR

Zeng a precizat că au fost luate măsuri suplimentare de protejare a personalului medical, printre care condiţii mai bune de odihnă şi suplimentarea echipamentului de protecţie şi de tratare a pacienţilor. De asemenea, medicii şi asistentele care lucrează direct cu pacienţii vor primi zilnic o sumă cuprinsă între 28 şi 42 de dolari.

Pentru a compensa lipsa personalului, 2.600 de medici militari au fost trimişi în Wuhan la bordul a 11 avioane de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.