Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visa CashApp RB (fosta AlphaTauri) dezvăluie monopostul său pentru sezonul 2024 în Formula 1

Formula1.com
Formula 1

Echipa de Formula 1 Visa CashApp RB, fostă AlphaTauri, şi-a prezentat monopostul pentru 2024, un model bleu metalizat, alb şi roşu care readuce în amintire culorile ultimelor "Toro Rosso", fosta identitate a echipei AlphaTauri, redenumită anul acesta, informează AFP.

"VCARB 01" prezentat joi seară, la Las Vegas, se apropie de conceptul deja folosit de Red Bull, echipa soră, dubla campioană mondială a constructorilor, potrivit Agerpres.

Anul acesta, echipa va colabora mai strâns cu Red Bull, mutându-şi chiar baza de la Bicester la Milton Keynes, sediul echipei triplului campion mondial Max Verstappen.

La nivel de conducere, noul director al echipei, francezul Laurent Mekies (fost la Ferrari), a preluat-o pe Visa Cash App RB la începutul anului, avându-l alături pe britanicul Alan Permane, care a părăsit echipa franceză Alpine în luna iulie a anului trecut. Permane a fost numit director de cursă al echipei şi revine astfel în "Marele Circ" după doar şase luni de la plecarea de la Alpine spre surprinderea generală, după 34 de ani de activitate.

La rândul său, Tim Goss a fost desemnat director tehnic al echipei. Inginerul britanic, care şi-a petrecut toată cariera la McLaren (1990-2018), a părăsit un post în cadrul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) în care fusese numit în 2021.

El va fi asistat de francezul Guillaume Castellani, numit director tehnic adjunct, acesta având o experienţă de peste 15 ani în Formula 1 la Lotus, McLaren şi Red Bull.

Echipa cu sediul la Faenza (Italia), în nordul Italiei, concura din 2020 sub denumirea AlphaTauri, după numele brandului de îmbrăcăminte fondat în 2016 de grupul de băuturi energizante. Înainte de aceasta, echipa a fost cunoscută din 2006 până în 2019 sub numele Toro Rosso.

Sezonul va debuta cu Marele Premiu al Bahrainului, la începutul lunii martie, echipa urmând să alinieze piloţii Daniel Ricciardo (Australia) şi Yuki Tsunoda (Japonia).

În 2023, AlphaTauri a terminat pe locul 8 în Campionatul Mondial al constructorilor (din 10), cu doar 25 de puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.