Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul infrastructurii eco îndatorează Insulele Solomon: Banca Mondială acoordă încă un împrumut de 130 de milioane de dolari

News.ro
world bank banca mondiala

Banca Mondială intenționează să intensifice asistența acordată Insulelor Solomon, urmând ca luna aceasta să aloce țării 130 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură, potrivit Reuters. Finanțarea include 89 de milioane de dolari pentru modernizarea infrastructurii aeroportuare, inclusiv în capitala Honiara, și pentru a aduce îmbunătățiri la patru poduri, a precizat banca într-o declarație publicată joi. Alte trei proiecte, în valoare de aproximativ 41 de milioane de dolari, nu au fost încă finalizate, dar se așteaptă să fie anunțate în următoarele zile.

„Asigurarea unor conexiuni de transport fiabile și rezistente la schimbările climatice este o provocare majoră în Insulele Solomon. Acest nou proiect va aborda probleme critice în ceea ce privește infrastructura de transport aerian", a declarat Annette Leith, reprezentantul rezident al Băncii Mondiale pentru Insulele Solomon și Vanuatu, în comunicat. Statele Unite ale Americii și aliații săi și-au exprimat îngrijorarea cu privire la influența tot mai mare a Chinei în Insulele Solomon, după ce cele două țări au semnat un pact de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.