Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul lui Traian Băsescu: 'După ce vom veni la guvernare, vom cheltui foarte rapid sumele pe care PSD nu a reuşit să îi cheltuiască'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea basescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri că România progresează economic, însă doar din punctul de vedere al creşterii salariilor, actualul guvern fiind de proastă calitate, nefiind prioritar pentru el sistemul de educaţie, sănătate sau infrastructura drumurilor.

"România progresează, merge înainte şi nu merge neapărat din bună guvernare. Guvernarea e foarte proastă, de proastă calitate, însă merge pentru că este în complexul de relaţii al UE şi vrem, nu vrem economia trebuie să meargă pe un anumit trand, pentru că toate relaţiile noastre comerciale şi sociale sunt interconectate, suntem din aceeaşi familie şi cu Franţa, şi cu Germania şi cu Olanda şi cu Marea Britanie încă, deci suntem acolo.

Citește și: Lovitură pentru Mihai Gâdea! Documentul pe care i l-ar fi trimis Laura Codruța Kovesi

România nu poate face paşi înapoi pentru că este interconectată la sistemul european. România progresează, dar realitatea mare e că România se schimbă încontinuu şi dacă mă uit la cifrele pe care le arată statul, chiar este într-un proces de recuperare a decalajelor din punct de vedere minimal, acela al veniturilor pe cap de locuitor. România creşte economic, din păcate fără să dea o prioritate pentru infrastructură, dar creşte.(...) Progresul calitativ nu apare. Aşa cum s-au obişnuit politicienii PSD, ca şi Tăriceanu, s-a obişnuit să îşi câştige simpatia mărind salariile şi neglijând dezvoltarea ţării", a declarat Traian Băsescu , în cadrul conferinţei de alegeri al PMP Diaspora.

Liderul PMP a susţinut că speră că va veni ziua în care infrastructurile de transport, educaţie sau sănătate vor deveni o prioritate, banii din bugetul acordat de Uniunea Europeană fiind de fapt disponibili până în 2023, scrie mediafax.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Claudiu Manda șochează! Vrea să facă plângere penală împotriva lui Adrian Năstase și Ion Iliescu!? Cum îl umilește șeful Comisiei SRI pe colegul său Florin Iordache

"Sunt convins că va veni şi ziua în care infrastructura de transport, fie că vorbim de autostrăzi, de căi ferate, de infrastructura pentru educaţie, şcoli, universităţi, infrastructura pentru sănătate, spitale, dispensare, vor reprezenta o prioritate. Şi spre această prioritate o să ne întindem viaţa, pentru că viaţa în UE înseamnă şi bani, iar România are bani alocaţi pentru ceea ce v-am spus mai devreme şi nu îi cheltuieşte.

Până la urmă va veni şi un guvern care să pună în slujba cetăţenilor României aceşti bani. Sunt convins că nu îi vom pierde, şi aici ca om care ştie foarte bine dedesupturile UE, bugetul este 2014-2020, numai că este n3, deci aceşti bani putem să îi cheltuim până în 2023, ceea ce însemnă că după ce vom veni la guvernare vom cheltui foarte rapid sumele pe care PSD nu a reuşit să îi cheltuiască nici până acum", a mai precizat Băsescu.

Citește și: Gabriela Firea s-a pus pe treabă: Ce vrea să facă până la sfârșitul lunii iunie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.