Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul lui Trump prinde contur - Departamentul american de Apărare oferă miliarde de dolari pentru poiecte de la granița cu Mexic

abcnews.com
trump

Departamentul american de Apărare va debloca 3,6 miliarde de dolari pentru finanțarea a 11 proiecte de construcție care au legătură cu zidul de la granița cu Mexicul, se arată într-o scrisoare trimisă de secretarul Mark Esper către Comisia Senatului SUA pentru Forțele Armate și citită de CNN, scrie Mediafax.

În scrisoare, Esper i-a transmis Congresului că a "decis că 11 proiecte de construcție militară, de la granița cu Mexic, având un cost estimativ de 3,6 miliarde de dolari, sunt necesare pentru susținerea forțelor armate în situații de urgență națională".

Hassan Rouhani va lua foc - SUA impun noi sancțiuni Iranului

Scrisoarea nu menționează direct cuvântul "zid", însă detaliază faptul că fondurile vor fi folosite pentru proiecte de împrejmuire în diferit locuri de la granița cu Mexic.

În luna iulie, Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a decis că preşedintele Donald Trump poate redirecţiona 2,5 miliarde de dolari de la Pentagon pentru finanţarea lucrărilor la zidul de la frontiera dintre SUA şi Mexic.

Donald Trump a promis, în campania electorală premergătoare scrutinului prezidenţial din 2016, că va construi un zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. Cel mai probabil, Donald Trump va folosi această temă electorală şi în anul 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.