Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vitali Kliciko, primarul Kievului, dă cu pumnul în masă și bagă orașul în lockdown

Vitali Kliciko

Capitala Ucrainei, Kiev, va impune un lockdown strict începând de luni, 5 aprilie, a anunţat primarul Vitali Kliciko, pe fondul previziunilor sumbre despre o nouă creştere a infectărilor şi al unui număr record de decese într-o singură zi, transmite Reuters.

Ministrul sănătăţii, Maksim Stepanov, a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în ţară s-au înregistrat 407 decese asociate COVID-19, şi a avertizat că numărul infectărilor va creşte în următoare 1-2 săptămâni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

Ucraina, ţară cu 41 milioane de locuitori, a început vaccinarea anti-COVID-19 luna trecută şi, până miercuri, 231.564 de persoane primiseră o primă doză, însă ministrul Stepanov a descris situaţia ca 'suficient de tensionată'.

Capitala Kiev, unde se înregistrează cea mai mare rată de infectare, va restricţiona transportul public şi va închide toate şcolile şi grădiniţele în perioada 5 aprilie - 16 aprilie, a transmis Kliciko.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’

'Nu avem nicio altă opţiune. Altfel, vor fi sute de decese în fiecare zi', a scris el pe mesageria Telegram.

Primarul anunţase în cursul zilei încă 35 de decese în capitală, unde spitalele dedicate pacienţilor cu COVID-19 sunt pline în proporţie de 80%.

Citește și: Claudiu Năsui, ieșire în ‘ritm de dans’: ‘Un pas înainte, doi pași înapoi în lupta contra birocrației’

O creştere considerabilă a infectărilor săptămâna trecută, cu un record de 18.132 în 24 de ore, a determinat aproape jumătate din regiunile ţării să impună un lockdown strict.

Potrivit ministrului sănătăţii, în ultimele 24 de ore au fost raportate 11.226 de cazuri noi de infectare, ce ridică bilanţul de la debutul pandemiei la 1.674.168.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiștilor de la Cantacuzino este să îi lase să își facă treaba, să nu îi încurce cu decizii politice’

Ucraina a primit 500.000 de doze de vaccin Covishield (dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, şi care se fabrică în India) în februarie şi primul lot de 215.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac.

Pe parcursul lui 2021 se aşteaptă să sosească în Ucraina 37 milioane de doze de vaccin, cu care Ministerul Sănătăţii speră că va fi imunizată majoritatea populaţiei adulte, a afirmat Stepanov într-o reuniune de guvern televizată.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.