Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vivre Deco şi-a majorat veniturile cu 40% în S1 însă profitul este în scădere

zf.ro
grafic scadere

Vivre Deco, retailer online de mobilă şi decoraţiuni care la începutul lunii aprilie a listat obligaţiuni de 3,5 mil. euro bursa de la Bucureşti, a încheiat primul semestru al anului cu venituri totale de 111 mil. lei, în creştere cu 40,5% faţă de perioada similară a anului trecut notează mediafax.

Aceasta creștere a cifrei de afaceri a fost determinată atât de o cerere crescută a clienților existenți, precum și de accelerarea achiziției de clienți noi datorată interesului tot mai mare a consumatorului față de canalele online. Creșterea accelerată este influențată și de pandemia COVID-19, care îi determină pe consumatori să utilizeze cu preponderenta comerțul electronic, explică raportul companiei publicat la bursă.

De-a lungul perioadei analizate, EBITDA s-a aflat pe o traiectorie ascendenta, atingand pentru primul semestru al anului 2020 valoarea de 4,14 milioane lei.

Profitul din exploatare este determinat ca diferenta intre EBITDA și cheltuielile cu deprecierea și amortizarea. De-a lungul perioadei analizate, rezultatul din exploatare s-a diminuat datorită unei cheltuieli mai mari cu amortizarea datorata investitiilor realizate de societate în tehnologie și automatizări. În perioada analizata, profitul net s-a redus de la 2.3 milioane lei la 30 iunie 2019 pana la 700 mii lei la 30 iunie 2020 în special datorită impactului negativ al variației cursului valutar cât și a creșterii cheltuieli cu dobânzile aferente împrumuturilor atrase pentru a finanta investiția în creșterea bazei de clienți cat și în tehnologie și automatizări.

Datorită reinvestirii profitului în dezvoltarea de module software necesare pentru administrarea platformelor Vivre, societatea a fost scutită de la plata impozitului pe profit în 2019 și 2020, conform codului fiscal în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.