Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită de senzaţie a Patriarhului Kirill în Antarctica: A fost filmat printre pinguini / VIDEO

Kirill

Patriarhul Kirill al Moscovei şi Întregi Rusii a profitat de scurta sa vizită în Antarctica de miercuri pentru a se întâlni nu numai cu cercetătorii de baza rusă de la Bellingshausen, ci şi cu o colonie de pinguini cel puţin la fel de ospitalieri, după cum dovedesc imaginile difuzate joi de 20minutes.ch.

După cum a informat Biserica Ortodoxă Rusă, înaltul prelat a mers la staţia inaugurată în 1968 pe o insulă din arhipelagul South Shetland şi a ţinut o slujbă la biserica Sfânta Treime, singura biserică ortodoxă rusă de pe acest continent. "Când am binecuvântat apa astăzi, m-am gândit la întreaga planetă...şi m-am rugat pentru această creaţie a Domnului", a declarat Patriarhul Kirill, citat de agenţia Ria Novosti. Întâlnirea cu pinguinii s-a ptrecut pe o insulă învecinată, la care patriarhul a ajuns cu o barcă, purtând, peste îmbrăcămintea sa tradiţională, o vestă de salvare roşie, aşa cum se poate constata dintr-un videoclip difuzat de Biserica Ortodoxă Rusă.

Rusia are zece baze ştiinţifice în Antarctica, unde pot fi găzduite 120 de persoane, dar multe dintre acestea nu sunt însă operaţionale. Patriarhul Kirill efectuează în prezent un turneu în America de Sud, în cadrul căruia, la 12 februarie, în Cuba, a discutat cu Papa Francisc, în cadrul primei întâlniri la nivel înalt între Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Catolică după Marea Schismă din 1054, care a împărţit creştinismul între catolicism şi ortodoxie, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.