Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită inedită la Casa Albă - Trump îl va primi pe Conan, câinele folosit la operațiunea împotriva lui al-Baghdadi

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că îl va primi săptămâna viitoare la Casa Albă pe Conan, câinele militar care a participat la operaţiunea în care liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, şi-a găsit sfârşitul, relatează EFE potrivit Agerpres

''Un fotomontaj foarte frumos, dar versiunea 'reală' a lui Conan va părăsi Orientul Mijlociu şi va veni la Casa Albă săptămâna viitoare'', a anunţat Trump pe Twitter, însoţindu-şi mesajul de o fotografie modificată în Photoshop în care apare câinele militar cu menţiunea ''erou american'', scrisă cu majuscule. Doar că, în fotomontaj, Conan pare a se afla deja la Casa Albă, în timp ce preşedintele Trump îi agaţă la gât o medalie. Potrivit EFE, există deja o fotografie de la o ceremonie din 2017 în care Donald Trump decora un medic militar care a participat la războiul din Vietnam. În fotografia postată pe Twitter de Trump şi pe care a preluat-o de la site-ul de ştiri conservator Daily Wire, chipul veteranului de război a fost înlocuit cu cel al câinelui militar.

Citește și: SURSE PSD și PNL au primit telefoane de la Bruxelles: 'Trece sau nu trece Guvernul?'

Conan a devenit erou naţional în SUA de când Trump a dezvăluit că l-a urmărit pe Al-Baghdadi într-un tunel, iar liderul SI, încolţit, a ales să-şi detoneze centura cu explozibili pe care o avea asupra lui pentru a nu fi capturat de forţele americane.

Câinele militar a fost rănit în operaţiunea în care şi-a pierdut viaţa Al-Baghdadi şi în care au murit şi doi dintre copiii săi.

''K-9 al nostru, cum li se spune. Eu îi spun câine. Un câine frumos, un câine talentat, care a fost rănit şi recuperat (de militari)'', a declarat Trump la sfârşitul săptămânii trecute într-un discurs la Casa Albă.

Conan face parte din rasa belgiană Ciobănesc Malinois, aceeaşi rasă folosită de militarii americani în operaţiunea care s-a soldat cu uciderea liderului Al Qaida, Osama Bin Laden, în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.