Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita lui Kim Jong Un în Rusia: cine e tânărul care îl urmează pe liderul nord-coreean peste tot?

AFP | KCNA via KNS
kim jong un soigu

Fotografiile vizitei lui Kim Jong Un în Rusia arată un tânăr înarmat cu un blocnotes urmăridu-l pe liderul nord-coreean peste tot şi trascriindiu-i de mână cuvintele.

Kim Jong Un a sosit în Rusia la începutul săptămânii, în prima sa deplasare în străinatate de la începutul pandemei de Covid-19. Liderul nord-coreean s-a întâlnit, evident, cu Vladimir Putin, în Extremul Orient rusesc şi şi-a continuat călătoria cu vizita, sâmbătă, la baza aeriană Knevici, la Vladivostok, relatează La Libre Belgique citat de rador.

Primit de ministrul rus al apărării, Serghei Şoiogu, Kim Jong Un a putut descoperi armele de vârf ruseşti, printre care un sistem de rachete hipersonice, şi să urmărească bombardiere Tu-160, Tu-95MS şi Tu-22M3, relatează AFP.

Ce face bărbatul cu blocnotesul?

În toată vizita, Kim Jong Un a fost însoţit de mai mulţi membri ai delegaţiei nord-coreene, printre care un tânăr înarmat cu un bloc-notes. Acesta, care îl urmărea pe lider ca o umbră, a notat aproape fiecare cuvânt al şefului statului. Dar care este munca acestui individ pe care îl vedem în toate fotografiile vizitei?

Potrivit lui Remco Breuker, specialist în Coreea de Nord la Universitatea din Leyde (Ţările de Jos), să retranscrii vorbele liderului nord-coreean este un semn de respect. "Tot ce spune marele conducător este atât de special în Coreea de Nord încât trebuie scris", explică el pentru Telegraaf. E un fel de obicei pentru nord-coreeni, un mod de a-şi "arăta loialitatea faţă de Kim Jong Un". De altfel, cei cu grade înalte iau de asemenea note la discursurile publice ale şefului statului.

Totuşi, nu trebuie să ne aşteptăm ca aceste notiţe să fie apoi folosite ca transcriere oficială a alocuţiunilor sau cuvintelor lui Kim Jong Un, precizează Remco Breuker. "Notiţele sunt rescrise şi editate şi aşa sunt apoi relatate în media de stat", explică expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.