Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a stârnit 'INVIDIE' într-o țară din UE: 'Pune CAPĂT visului'

Klaus Iohannis SUA Arlington

Vizita lui Iohannis în Statele Unite ale Americii este privită cu admirație și invidie în Europa! Un ziar de prestigiu din Cehia a publicat faptul că președintele român Klaus Iohannis și-a depășit omologii din Cehia sau Polonia în încercarea de a fi primul lider est-european primit de Donald Trump la Casa Albă, potrivit europaliberă.org.

Ziarul "Hospodarské Noviny" scrie că apropiata întâlnire a lui Iohannis cu Trump de pe 9 iunie "pune capăt visului" președintelui ceh Miloš Zeman sau al celui polonez, Andrzej Duda, că vor fi primii din regiune care vor discuta cu omologul american la el acasă.

Citește și: Iohannis, discurs EMOȚIONANT în fața românilor din SUA: 'Puteți fi un CATALIZATOR'

"Primul din regiune merge la Washington președintele român Iohannis, care a luat-o chiar și înaintea polonezilor”, titrează "Hospodarské Noviny” (HN), adăugând că președintele ceh încă așteaptă o programare la Casa Albă.

În articolul semnat de șeful secției de știri externe, Martin Ehl se mai spune că performanța diplomatică a lui Iohannis are ca bază "parteneriatul extraordinar de strâns” construit în ultimii 20 de ani de Statele Unite și România.

Ziarul ceh amintește interviul pe care i l-a acordat recent pe această temă ministrul de externe român Teodor Meleșcanu, care spunea că pentru români apartenența la NATO și parteneriatul strategic cu Statele Unite "sunt cei doi piloni cei mai importanți ai securității” naționale.

Citește și: Klaus Iohannis despre schimbarea Guvernului Grindeanu: Dacă va fi ceva serios mă vor anunța/ VIDEO

Statele Unite au în România două baze militare, cea de la Deveselu și cea de la Mihail Kogălniceanu, iar Bucureștiul vrea să cumpere chiar anul acesta sistemul antirachetă american „Patriot”, scrie HN, amintind și că în iulie un număr mare de militari din multe țări NATO, anume 25.000, din care 11.000 americani, vor participa la exerciții militare în România.

Cehia, membră în NATO dinaintea României, a ezitat mult în vremea administrației lui George W. Bush să-și dea acordul pentru construcția pe teritoriul ei a componentelor scutului anti-rachetă american, iar administrația Obama a lansat apoi alt plan, care nici nu mai conta cu vreun element cehesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.