Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita lui Lloyd Austin a dat roade - Israelul schimbă tactica în războiul din Gaza

politico.eu
Lloyd Austin

Israelul a anunțat că va trece, treptat, la următoarea fază a operațiunilor din Gaza, după cum a declarat ministrul apărării de la Tel Aviv, Yoav Gallant. Asta în urma unor discuții cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, notează Mediafax.

Israelul va trece treptat la următoarea fază a operațiunilor din Gaza, a declarat luni ministrul apărării de la Tel Aviv, în urma unor discuții cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, despre lupte de mai mică intensitate și modalități de reducere a daunelor provocate civililor, notează Reuters.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că populația locală va putea probabil să se întoarcă mai întâi în nordul Fâșiei Gaza, care era cea mai populată zonă înainte de represaliile Israelului în urma atacurilor Hamas din 7 octombrie.

Majoritatea locuitorilor din nordul Gaza au urmat instrucțiunile Israelului de a se evacua în sud, unde armata le spune oamenilor să se deplaseze în mod regulat, pe fondul unor atacuri aeriene neîncetate și al unor schimburi de focuri cu luptători ai grupării Hamas.

Presiunea internațională pentru o încetare a focului a crescut asupra Israelului din cauza celor peste 19.000 de victime civile rezultate în urma unei campanii masive de bombardamente și a unui război terestru care vizează distrugerea Hamas, care guvernează Gaza și poartă lupte în stil gherilă slujindu-se și de o rețea de tuneluri.

În timp ce Statele Unite furnizează Israelului arme și îi acordă sprijin diplomatic, Washingtonul și-a înăsprit totuși recent tonul față de guvernul premierului Benjamin Netanyahu. Săptămâna trecută, președintele american Joe Biden a declarat că Israelul riscă să piardă sprijinul internațional din cauza a ceea ce el a numit bombardamente "fără discernământ".

Cu toate acestea, Austin a oferit asigurări luni, spunând: „Sprijinul american pentru securitatea Israelului este de nezdruncinat. Israelul nu este singur".

O serie de oficiali americani au cerut Israelului să își concentreze strategia pe atacuri bazate pe informații asupra conducerii Hamas.

„Acest lucru nu semnalează un sfârșit al operațiunii. Înseamnă uneori că ești mai precis, că ești mai concentrat pe un set de ținte specifice", a declarat Austin.

Israelul susține că bombele lansate asupra Fâșiei Gaza începând cu 7 octombrie au fost îndreptate asupra unor ținte relevante din punct de vedere militar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.