Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita lui Xi Jinping la Belgrad - Preşedintele Serbiei cere sprijinul Chinei

Tanjug
Aleksandar Vučić

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a cerut miercuri omologului său chinez Xi Jinping sprijinul Beijingului în faţa presiunilor externe cu care se confruntă Belgradul ca urmare a faptului că urmează o politică "autonomă", transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

"Ca ţară mică, ne confruntăm cu presiuni venite din diferite părţi din cauza politicii autonome pe care o ducem, apelăm la dumneavoastră, stimate preşedinte Xi, şi la colaboratorii dumneavoastră, pentru a vă solicita sprijinul", a spus Aleksandar Vucic după ce l-a primit pe Xi Jinping într-o vizită de stat în capitala sârbă.

Vucic nu a precizat la ce presiuni se referă şi nici care sunt ţările ce le exercită asupra Serbiei, dar a denunţat de mai multe ori în trecut presiunile occidentale menite să determine Serbia să se alăture sancţiunilor împotriva Rusiei după invazia în Ucraina.

Serbia, care aspiră să adere la UE, a condamnat încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, dar a refuzat până în prezent să aplice sancţiuni contra Rusiei, ţară cu care menţine legături tradiţionale de prietenie.

Însoţit de o delegaţie de aproximativ 400 de persoane, preşedintele chinez a început miercuri o vizită de două zile în Serbia, pentru a consolida relaţiile politice şi economice cu această ţară care este primul partener comercial al Chinei în Europa Centrală şi de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.