Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita lui Xi Jinping la Moscova: Relațiile dintre Rusia şi China nu reprezintă o alianță militară

Xi Jinping Putin

Autorităţile de la Moscova și Beijing au subliniat că relațiile dintre cele două țări, Rusia şi China, nu reprezintă o alianță militară. Relațiile dintre Rusia și China nu reprezintă o alianță militaro-politică, nu au un caracter similar cu cel al unui bloc, nu sunt de natură confruntaţională, și nici nu sunt îndreptate împotriva unor țări terțe, potrivit unei declarații comune ale președintelui rus, Vladimir Putin, și omologului său chinez, Xi Jinping, aflat într-o vizită oficială în Rusia, începând de luni, 20 martie, până miercuri, 22 martie, relatează Interfax, potrivit RADOR.

'Părțile subliniază că relațiile dintre Rusia și China nu reprezintă o alianță politico-militară similară cu alianțele create în timpul Războiului Rece, depăşesc această formă de cooperare interstatală, nu sunt de natura unui bloc și nici confruntaţională, și nu sunt îndreptate împotriva unor țări terțe', se menționează în declarația liderilor celor două țări, care a fost semnată în urma discuțiilor la nivel înalt de la Moscova.

Relațiile ruso-chineze, se mai menţionează în documentul publicat pe site-ul Kremlinului, 'sunt mature, stabile, de încredere și solide, rezistând testului pandemiei de COVID-19 și situației internaționale turbulente, nu sunt dependente de influența externă, demonstrând vitalitate și o energie pozitivă'. 'Prietenia celor două popoare, transmisă din generație în generație, are o bază solidă, iar cooperarea multilaterală între cele două state are cele mai vaste perspective.

Rusia este interesată de o China stabilă și prosperă, iar China este interesată de o Rusie puternică și favorabilă', se mai specifică în textul declaraţiei. Moscova și Beijingul se consideră drept parteneri prioritari, manifestând invariabil respect reciproc și cooperează pe picior de egalitate, reprezentând un model de relații între marile state ale lumii moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.