Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita Papei Francisc impune restricții de circulație la Blaj începând cu 1 iunie până în 2 iunie

facebook.com
Papa Francisc

Organizatorii vizitei Papei Francisc la Blaj au anunțat, miercuri, că în oraș vor exista restricții de circulație în zona centrală și pe traseul vizitei Sanctității Sale, începând din 1 iunie, ora 19.00, și până în seara zilei de 2 iunie, ora 18.00, informează Mediafax.

Citește și: Au început lucrările la drumul expres Craiova - Pitești. Răzvan Cuc: 'Trebuie să fie finalizat până la sfârşitul anului 2020'

Primăria Blaj a instituit restricții de circulație în oraș, cu ocazia vizitei Papei Francisc. În ziua vizitei, zona centrală va fi doar pietonală, iar circulația spre Câmpia Libertății și spre Piața 1848 se va face pe jos. Începând de sâmbătă, 1 iunie, de la ora 19.00, accesul cu mijloace auto va fi interzis pe toate străzile din jurul zonei centrale.

„Circulația mașinilor mai mari de 3,5 tone va fi interzisă cu excepția mașinilor care aprovizionează zona de alimentație publică din Parcul Avram Iancu și/sau a mașinilor implicate în organizarea evenimentului. Alimentarea punctelor de alimentație publică din Parcul Avram Iancu se va face până la ora 9.00 în data de 2 iunie 2019”, se precizează în comunicatul de presă transmis de organizatori.

Aceștia anunță că Blajul va putea fi tranzitat cu mașina, dintr-o parte în cealaltă, pe traseele care vor fi clar stabilite de către Poliția Română, care va asigura dirijarea și fluidizarea circulației.

„Cetățenii Blajului sunt rugați să asigure parcarea mașinilor personale în garaj sau în curți astfel încât străzile din municipiul Blaj să fie libere pentru a asigura parcarea mașinilor care transportă pelerinii la Blaj”, au mai transmis organizatorii.

Potrivit comunicatului de presă, începând de sâmbătă, 1 iunie, ora 16.00, și până duminică, 2 iunie, ora 18.00, se instituie restricție de parcare pentru toate autovehiculele, pe străzile din centru, iar la intrările în oraș se vor amenaja parcări speciale pentru pelerinii care vor sosi la Blaj din toată țara.

Astfel, vor fi amenjate parcări pentru autocare pe străzile Simion Bărnuțiu, Clujului și în zona industrială IAMU, iar pentru autoturisme vor fi amenajate parcări în cartierele Hula, Mănărade, Veza, Ciufud, Tiur și Petrisat.

Poliția și voluntarii implicați în eveniment vor asigura ghidajul pelerinilor sosiți la Blaj spre locurile de parcare, spre Câmpia Libertății și zona centrală.

Ca o măsură de siguranță, Primăria Blaj a interzis consumul băuturilor alcoolice în zona centrală a orașului și pe tot traseul pe care se va deplasa Papa Francisc.

Organizatorii estimează că în 2 iunie 2019 vor fi prezenți la Blaj peste 50.000 de pelerini, care doresc să-l întâmpine pe Sanctitatea Sa Papa Francisc pe Câmpia Libertății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.