Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita viceprim-ministrului Shhaideh la Craiova: A inspectat stadionul Ion Oblemenco

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

Viceprim-ministrul Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice şi fondurilor europene (MDRAPFE), a fost astăzi, pe şantierul stadionului din Craiova, unde a primit asigurări că lucrările vor fi finalizate până în toamna acestui an.

MDRAPFE finanțează în Craiova, prin Compania Națională de Investiții, un complex sportiv care include un stadion modern cu o capacitate de peste 30.000 de locuri și care poate găzdui competiții de fotbal de nivel internațional, dar și competitii pentru alte tipuri de sporturi: rugby, oina, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american, expoziții, evenimente culturale și sociale. Complexul va fi prevăzut cu spații de cazare pentru sportivi, spații comerciale și parcări.

Vizita a fost urmată de o întâlnire cu primarii localităților din județ, discuțiile fiind axate pe proiectele locale de dezvoltare și programele de finanțare gestionate de MDRAPFE.

“Vă felicit pentru tenacitatea de a vă lupta pentru proiectele Doljului şi ale Craiovei. Vrem să asigurăm cele 10 servicii de bază pentru modernizarea satului românesc. În zona dumneavoastră, sunt proiecte prin PNDL - etapa I în valoare de peste 300 milioane lei. Aveţi asigurată finanţare pentru finalizarea obiectivelor de investiţii şi vă aşteptăm cu facturile la decontare” a declarat Sevil Shhaideh.

Craiova este unul dintre centrele urbane pe care se axează dezvoltarea policentrică a României, prevăzută în Strategia de Dezvoltare Teritorială pentru orizontul de timp 2035, strategie elaborată la nivelul MDRAPFE.

„Faceţi parte din Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), prin urmare, aveţi posibilitatea să consultaţi ghidurile de finanţare pe Programul Operaţional Regional în vederea absorbţiei eficiente a fondurilor europene” a mai subliniat doamna viceprim-ministru.

De asemenea, doamna Sevil Shhaideh a precizat că printre priorităţile MDRAPFE se numără fondurile europene, PNDL - etapa a II-a şi reforma administrativă: „În acest sens, am lansat majoritatea apelurilor şi ne-am propus ca până la sfârşitul anului să atragem 5,2 miliarde euro. În ceea ce priveşte PNDL etapa a II-a, suntem în faza de evaluare a proiectelor depuse. Conform Planului de Guvernare, lucrăm la Codul finanţelor publice locale şi la Codul administrativ în scopul atingerii obiectivelor reformei administrative.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.