Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizitarea bolnavilor din mai multe secţii devine posibilă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântu Gheorghe

Spitalul Sfântul Sava
salon paturi spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat, miercuri, că începând de săptămâna viitoare va permite vizitarea bolnavilor internaţi în anumite secţii non-COVID.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat că regulamentul de vizitare urmează să fie anunţat într-un timp cât mai scurt, printre regulile ce vor fi instituite numărându-se obligativitatea ca vizitatorii să îşi limiteze şederea la maximum 15 minute şi să respecte măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

" Treptat, treptat ne pregătim pentru relansarea şi mai mult a activităţilor non-COVID, (...) printre care şi reluarea vizitelor pe secţiile non-COVID în condiţiile prescrise de legislaţie (...) Categoric, sunt anumite restricţii, tot aşa o să fie anumite secţii cum este, spre exemplu, Neonatologia, secţiile Pediatrice, secţiile Oncologice, care, chiar dacă cifrele ne arată o scădere a cazurilor pozitive de COVID-19 identificate, nu o să poată să fie vizitate, aici o să fie păstrată în continuare interdicţia de vizitare, dar pe celelalte secţii ne gândim ca să reluăm vizitele începând cu luni, 7 iunie (...) Vom publica regulile pe care trebuie să le cunoască populaţia şi aparţinătorii care o să ne viziteze. În mod cert, printre regulile de vizitare o să fie o limitare de timp la maximum 15 minute, păstrarea măsurilor de protecţie în cadrul spitalului, adică mască de protecţie şi, în cazuri izolate, halate de protecţie, precum şi limitarea la un singur vizitator pe zi la pacienţii internaţi. O să revenim cu deciziile finale, suntem în discuţii cu colegii noştri epidemiologi de pe secţiile non-COVID" , a declarat Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Decizia vine la aproape o lună după ce Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a permis vizitarea de către rude sau apropiaţi a bolnavilor COVID aflaţi în stare critică.

Aceştia pot fi în continuare vizitaţi cu programare prealabilă, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 13,30-14,30, însă doar o singură dată pe perioada internării, de către o singură persoană, timp de 15 minute.

Andras Nagy Robert a precizat că persoanele care au fost până acum în vizită s-au putut convinge personal de eforturile pe care le fac cadrele medicale pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.