Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizitatorii expoziţiei anuale din Hong Kong dedicate gastronomiei mondiale nu vor avea voie să guste din preparatele expuse

Freepik.com
Hong Kong

Vizitatorii expoziţiei anuale din Hong Kong dedicate gastronomiei mondiale nu vor avea voie să îşi dea jos măştile sanitare şi să guste din preparatele expuse pe standuri din cauza restricţiilor asociate noului coronavirus, au anunţat marţi organizatorii evenimentului, informează AFP.

Zeci de mii de vizitatori şi sute de expozanţi sunt aşteptaţi la acest eveniment care va dura cinci zile şi care va debuta joi la Centrul pentru convenţii şi expoziţii din Hong Kong.

Însă, de această dată, nu vor exista spaţii de degustare şi toţi participanţii vor trebui să poarte permanent măşti sanitare din cauza restricţiilor actuale în materie de sănătate publică, a declarat Sophia Chong, CEO-ul interimar al organizatorului expoziţiei, Trade Development Council, potrivit Agerpres.ro.

"Înţelegem că vizitatorii şi-ar fi dorit să guste din eşantioanele expuse. Sperăm să organizăm din nou acest salon după pandemie, când degustarea preparatelor va putea fi sigură şi igienică", a adăugat ea.

Decizia de marţi a fost anunţată la o zi după o altă hotărâre guvernamentală privind suporterii care vor fi prezenţi în noiembrie la "Hong Kong Seven" - unul dintre cele mai populare evenimente dedicate rugby-ului în acest oraş -: ei vor avea voie să bea apă şi sucuri în tribune - dar nu şi să mănânce -, însă vor trebui să îşi pună din nou măştile sanitare pe feţe după fiecare înghiţitură.

Sophia Chong a spus că nu se simte îngrijorată din cauza impactului acestor măsuri asupra expoziţiei gastronomice, întrucât interdicţia privind degustările a fost aplicată şi anul trecut.

"Numărul expozanţilor de la Food Expo din acest an chiar l-a depăşit pe cel de anul trecut", a adăugat ea.

Hong Kong aplică stricta politică chineză de "zero COVID", plasându-se în cel de-al treilea an consecutiv de izolare prin măsuri stricte la frontiere şi norme dure de distanţare socială. Adunările la care participă mai mult de patru persoane în spaţii publice sunt de asemenea interzise.

În ultimele săptămâni, acest oraş a înregistrat între 3.000 şi 4.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.