Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viziunea lui Putin privind viitorul Ucrainei

putin2

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acordat un interviu postului de televiziune german ARD, in timpul caruia si-a prezentat viziunea sa privind viitorul Ucrainei si rolul Rusiei in solutionarea crizei ucrainene.

Seful statului rus este convins ca viitorul Ucrainei este posibil doar in cazul federalizarii.

"Ucraina este o tara complexa si nu doar din punct de vedere al componentei etnice, ci si al proceselor de formare a tarii in forma actuala" - a declarat presedintele rus. Raspunzand la intrebarea daca aceasta tara are vreun viitor, Vladimir Putin a raspuns pozitiv.

"Cred ca da. Ucraina este o tara mare, cu un popor mare si o populatie de 43-44 de milioane de persoane. Este o importanta tara europeana cu o cultura europeana" - a declarat Vladimir Putin. Însa, in opinia presedintelui Rusiei, "acesteia ii mai lipseste un singur lucru".

"Mi se pare ca acesteia ii lipseste intelegerea faptului ca pentru a fi puternica, stabila si prospera, toti oamenii care traiesc pe acest teritoriu, indiferent de limba pe care o vorbesc (maghiara, rusa, ucraineana sau poloneza), trebuie sa simta ca acest teritoriu este Patria lor" - a explicat Vladimir Putin.

"De aceea, eu nu inteleg de ce unele forte politice din Ucraina nu vor nici macar sa auda despre posibilitatea federalizarii" - a adaugat presedintele rus. Seful statului rus este convins ca, acum, cel mai important lucru este acela ca "oamenii care traiesc pe acest teritoriu sa inteleaga ca au anumite drepturi, ca pot sa isi decida singuri viitorul lor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.