Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Botoș, europarlamentar USR, despre prețul alimentelor în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European

vlad botos

Vlad Botoș, europarlamentar USR, a participat săptămâna aceasta, la dezbaterea care a avut loc în plenul Parlamentului European cu privire la creșterea alarmantă a prețurilor la alimente.

Vlad Botoș a atras atenția că este nevoie de o reformă structurală în agricultură, în modul de desfacere a produselor și trebuie să menționăm că acesta a susținut strategia unor lanțuri scurte de comercializare promovate prin Strategia De la Fermă la Furculiță prin care se încearcă să fie cât mai puțini comercianți între producător și consumator.

Vlad Botoș a insistat că deși regulile de politețe și bună-creștere trebuie respectate în dezbaterile politice, este nevoie totuși de un ton ferm pentru a sublinia importanță și gravitatea acestei dezbateri.

”Vorbim despre o uniune economică, dar și despre o uniune socială, însă vedem cum mulți oameni nu-și mai permit sau nu și-au permis niciodată alimente sănătoase, hrană variată în așa fel încât să-și asigure aportul necesar pentru o viață sănătoasă.

Este clar că ceva nu funcționează. Produsele alimentare sănătoase la prețuri accesibile trebuie să fie normalitatea, nu un lux pe care și-l pot permite doar unii.

Dacă inflația poate să afecteze alte domenii, este important să ne asigurăm că alimentele de bază nu devin inaccesibile pentru cetățenii Uniunii Europene, pentru fiecare dintre ei pentru că o populație bolnavă înseamnă o uniune slăbită dincolo de nivelul de siguranță.

Avem nevoie de politici agricole solide, care să asigure atât locurile de muncă ale agricultorilor cât și accesul cetățenilor la hrană sănătoasă. Trebuie să trecem dincolo de ideologie și să avem o abordare extrem de pragmatică pentru a găsi cea mai bună soluție.”

Comisia Europeană va încerca să găsească mai multe soluții pentru că cetățenii europeni să aibă asigurate alimente de bază de calitate la prețuri pe care și le pot permite.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.