Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Gheorghe: Am cerut investigarea ASF de către Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale

Radu Pop
www.realitatea.net
asigurare locuință

Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță vineri, în contextul discuțiilor despre tarifele RCA, că a cerut investigarea ASF de către Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale.

„Am cerut investigarea ASF de către Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA). Milioanele de români păgubiți și cei care acum trebuie să plătească RCA la supra-preț din cauza incompetenței și indolenței ASF au dreptul să vadă pedepsiți vinovații. În septembrie 2021, ASF a retras licența de funcționare a City Insurance, iar în noiembrie 2021 a aprobat retragerea licenței Uniqa. În 2023 ASF a retras licența de funcționare a Euroins. În consecință, piața este total dezechilibrată, iar cei care suferă sunt cetățenii europeni, românii pe care nu i-a despăgubit nimeni”, a afirmat europarlamentarul, pe Facebook.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) joacă un rol-cheie în menținerea stabilității piețelor financiare nebancare, care ar fi trebuit să monitorizeze și să evalueze în timp util riscurile și vulnerabilitățile din sectorul asigurărilor, nu să permită ca firme cu enorme cote de piață să vândă românilor asigurări până în pragul falimentului. EIOPA este autoritatea europeană de supraveghere care promovează stabilitatea financiară și încrederea în sectorul asigurărilor, de aceea am solicitat oficial să investigheze activitatea desfășurată de ASF în ultimii ani, dacă au fost respectate normele europene în domeniul asigurărilor în tot acest timp. Am cerut și o anchetă a obligațiilor care decurg din contractele de reasigurare încheiate între firmele cu sediul în România și firmele internaționale”, a menționat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.