Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Petreanu face DEZVĂLUIRI despre Ordonanţele pe Justiţie: Mize de miliarde de dolari

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Grindeanu

Scandalul ordonanţelor pe Justiţie trece la un alt nivel. După proteste masive în stradă, acum ies la iveală alte devoalări incredibile. Jurnalistul Radu Petreanu face o serie de dezvăluiri pe propriul blog. Care ar fi miza dezincriminării abuzului în serviciu: O sumă imensă de 6,6 miliarde de euro.

Citește și: Ce este bine să evităm și ce trebuie sa facem pentru a avea succes în 2017, conform predicțiilor din anul Cocoșului de foc

"Guvernarea PSD seamănă din ce în ce mai mult cu o spargere dată la Trezorerie, plănuită în detaliu de multă vreme și pusă acum pas cu pas în aplicare. Această lovitură e în plină desfășurare. Abia acum, când au început s-apară detalii din proiectul de buget, ne dăm seama că grațierea colectivă e doar o perdea de fum iar dezincriminarea abuzului în serviciu este un mijloc, nu un scop în sine. Sigur, dezincriminarea rezolvă o mulțime de dosare și clasează o sumedenie de anchete, dar premiul nu e acesta. Premiul e un purcoi de bani: 6,6 miliarde de euro de prăduit fără teamă de lege. Marea Prăduială.", susţine jurnalistul.

Citește și: Ea a fost aleasă CEA MAI FRUMOASĂ FEMEIE din lume: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / VIDEO

Petreanu spune că ordonanţa dată de gubernul lui Sorin Grindeanu pe 18 ianuarie a stabilit alocarea a 30 de miliarde de lei, adică aprox. 6,6 miliarde de euro, pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în intervalul 2017-2020. Ordonanța a fost publicată abia pe 25 ianuarie. Nu s-a anunțat nimic și nu s-a dezbătut nimic pe tema asta, deși evident că e de mare interes public, iar prevederea cu cele 30 de miliarde e ascunsă pe la jumătate, într-un articol modest. Mai mult, acesta spune că aceeași OUG mai reglementează, la grămadă, majorarea stimulentului de inserție pentru mamele care revin la serviciu, stimularea mobilității forței de muncă, sprijinul financiar oferit organizațiilor românilor de pretutindeni.

Citește și: Protestele antigratiere s-au transformat in proteste anti-Ghita

Jurnalistul nu se opreşte aici cu acuzele. "Dacă liderii PSD reușesc să dezincrimineze abuzul în serviciu conform proiectului lor, înseamnă că vor avea 6,6 miliarde de euro de spart fără riscuri în următorii 3 ani. Sigur, nu toți primarii vor fi necinstiți. Poate că unii chiar vor folosi banii în interesul comunităților pe care le reprezintă. Dar asta e ca și cum ai spune că, desigur, nu toți cetățenii ar fura din Trezorerie dacă ar fi lăsate ușile deschise peste noapte, fără pază. Nici nu trebuie să fure toți. Nu uitați că banii din buget sunt ai noștri, de fapt. Avem un partid de guvernământ care pregătește, de fapt, dezincriminarea furtului din portofele, dacă acesta e comis de clientela politică. Frumos, nu? ", a mai spus Petreanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.