Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu anunță soluția în cazul medicilor care și-au dat demisia de la SMURD

vlad voiculescu

Cel puțin 17 medici SMURD de la Spitalul de Urgență Floreasca și-au dat demisia după un conflict cu managerul unității, Sorin Păun. Îl acuză pe acesta că nu vrea să cumpere medicamente necesare funcționării SMURD și nici nu vrea să facă angajări. În plus, pe internet au fost postate înregistrări cu medicul Păun când le vorbește urât subalternilor.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculesu, anunță că i-a convocat pe medicii demisionari la o nouă rundă de discuții, cea de-a treia, și, speră el, ultima.

Citește și: Judecătorul care a dispus arestarea și extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada a fost eliberat din funcție de Klaus Iohannis

” Cunosc problema, au existat două întâlniri convocate de mine. E o situație foarte gravă, aveam senzația că lucrurile merg spre bine. Dacă înregistrările de pe net se confirmă, e un lucru inacceptabil.”, a spus Voiculescu.

În plus, ministrul are și vești bune pentru medici. Plata gărzilor a fost rezolvată și va fi livrată de la 1 octombrie.

”De la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la un alt nivel. Un rezident de anul 3, dintr-o unitate clinică, cu un spor de 50%, va avea o plată netă de 257 de lei, în cursul săptămânii, iar în cursul weekendului, vorbim despre 547 de lei, la un spor de 100%, și 411 la un nivel minim al sporului. E o crește de la 42%, până la peste 90%, inclusiv la medici.

Sporurile vor fi suportate de bugetele spitalelor. Efortul bugetar va fi de peste un milion de lei lunar, la nivelul întregii țări.”, a spus Vlad Voiculescu la sediul Guvernului.

Potrivit ministrului Sănătăţii, un medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani, dintr-o unitate clinică, poate câştiga pentru o gardă în weekend 1.200 de lei.

"Dacă vorbim despre weekend şi calculăm cu un spor de 100%, atunci vorbim de 1.200 de lei în mână pentru o gardă în weekend, iar pentru o gardă în timpul săptămânii cu un spor de 75%, adică la un nivel superior, vorbim de 800 de lei bani în mână", a arătat Voiculescu.

Citește și: Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.