Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu, avertisment cu privire la ordonanța ministrului Sănătății: 'Mai puțini oameni vor fi tratați gratuit'

vlad voiculescu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a afirmat, luni, că dacă spitalele private vor putea lua oricând bani din programele de sănătate, atunci vor fi tratați gratuit mai puțini oameni și vor fi obligați să apeleze la coplată pentru a avea acces la serviciile medicale.

"În sine să spunem că nu ar fi nimic neapărat rău cu această ordonanță. Problema este că doamna Pintea și PSD au eliminat acea interdicție a privatului de cere o co-plată. Deci privatul, în momentul ăsta, poate să ceară de la oricare dintre noi, dacă ne ducem să facem un tratament, o coplată și nu mai există niciun fel de limită superioară pentru asta. Ce se întâmplă este că din banii aceștia se duc mai mulți la privat și privatul poate să ceară oricui co-plată, iar asta înseamnă că mai puțini oameni vor fi tratați gratuit și mai mulți oameni vor fi obligați să plătească co-plată", a declarat Vlad Voiculescu, luni, într-o conferință de presă.

Tensiuni în USR - Alina Mungiu Pippidi, despre recrutarea lui Moise Guran: 'Marele plan este acela de care eu vorbesc de doi ani'

Fostul ministru a susținut că finanțarea sectorului public va fi redusă, iar oamenii vor apela la coplată pentru a avea acces la serviciile de sănătate.

"Sectorul public este mai prost finanțat, a doua consecință este că mai mulți oameni o să trebuiască să plătească o coplată ca să aibă acces la servicii de sănătate. Există o ordonanță de urgență dată de Guvernul Dăncilă, Ordonanța 27/2019, care permite co-plata. Înainte de acest OUG, dacă un actor privat sau clinică privată presta un serviciu în cadrul unui program național de sănătate, sau presta un serviciu pentru care avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, nu putea să ceară altceva", a mai spus Voiculescu.

Ministerul Sănătății are în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea furnizorilor publici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.