Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu face acuzații cu iz penal: Indicatorii au fost mermeliți într-o anumită perioadă ca să dea mai bine

Inquam Photos - George Călin
Inquam Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că pandemia trebuie gestionată în sfata sistemului medical, dar, de multe ori, datele pe care se bazau deciziile erau greşite. ”Cu stupoare ne-am dat seama aproape în fiecare săptămână că ceva este greşit”, a afirmat, duminică, Vlad Voiculescu, precizând că ”fie indicatorii au fost mermeliţi în anumită perioadă ca să dea mai bine”, fie decesele nu par a fi raportate corect.

”Ministerul Sănătăţii nu gestionează singur pandemia (...) pandemia trebuie gesitonată în afara Ministerului. Ministerul Sănătăţii, sau sistemul sanitar gestionează ceea ce nu s-a gestionat înainte. Trage ponoasele. Este ultimul tampon înainte de zid, care încearcă să fie cât de cât eficient”, a declarat, duminică, la Pro TV PLUS, Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii susţine că de multe ori datele pe care s-au bazat deciziile erau greşite.

”Nu de puţine ori, fie printr-o muncă neglijentă, fie prin metodologii proaste, datele pe care se bazau deciziile erau greşite. Cu stupoare ne-am dat seama aproape în fiecare săptămână că ceva este greşit: fie că indicatorii erau greşiţi, au fost mermeliţi în anumită perioadă ca să dea mai bine, fie mai târziu am văzut că inclusiv numărul de decese nu pare să fie raportat corect. Lucrurile astea trebuie reparate şi trebuie să fie reparate rapid”, a mai declarat Voiculescu.

Acesta consideră că ”există o datorie dincolo de noi să ne bazăm deciziile pe date reale”.

”Am indicaţii destul de clare că anumite cifre nu stau în picioare şi trebuie verificate. Cel mai probabil, chiar numărul deceselor în spitale este mai mare decât cele raportate”, a mai declarat Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.