Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu: Firea maschează cu taxa Oxigen o parte importantă din buget

Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Voiculescu

Referendumul pe care intenţionează să-l organizeze primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu privire la instituirea taxei Oxigen, este "doar un joc politic, o temă de campanie", a afirmat vineri candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu.

"Cred că Gabriela Firea joacă doar politic. De fapt, ce a făcut este să mascheze cu această taxă Oxigen o parte importantă din buget, practic un sfert din buget, să spună că o să-l obţină de acolo. Faptele sunt aşa: şi-a justificat un miliard de lei din buget cu această taxă, problema asta şi-a rezolvat-o, bugetul a trecut cu susţinerea unor colegi din Consiliul General şi de la alt partid. În momentul ăsta, bugetul a fost aprobat, treaba şi-a făcut-o, ne-a minţit cu cifre, principala problemă a dânsei a fost rezolvată. Acum e o temă de campanie (n.r. - taxa Oxigen)", a susţinut Voiculescu, la o conferinţă de presă.

În opinia sa, pentru a avea efectul scontat, taxa Oxigen ar trebui să fie parte dintr-un pachet mare de măsuri.

"Taxa Oxigen ar trebui să fie parte a unui pachet mare de măsuri. Avem Planul integrat pentru calitatea aerului în Bucureşti, care a fost atacat în Justiţie (...). Există astfel de taxe în multe oraşe, nicăieri nu a fost luată această măsură de una singură. În momentul ăsta, avem foarte mult tranzit prin centru pentru că traficul în Bucureşti nu a fost planificat cum se cuvine şi pentru că nu avem transport comun aşa cum se cuvine", a precizat Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.