Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu: 'Nu i-am cerut nici măcar o singură dată demisia lui Raed Arafat. Să luăm taurul de coarne și să evităm o altă nenorocire'

Vlad Voiculescu spune că la Institutul ”Matei Balș” nu era problemă cu agentul termic și că pacienții nu aveau de ce să vină cu surse de încălzire de acasă. Voiculescu contrazice, astfel, chiar declarațiile unor rude ale unor pacienți de la Institut, dar chiar și pe propria concubină, care a precizat că a avut mama internată la ”Matei Blaș”, iar aceasta s-a plâns de frig.

La România TV, vineri seara, Voiculescu a precizat că nu i-a cerut niciodată demisia lui Raed Arafat și că nu are nimic să își reproșeze pentru mandatele de ministru al Sănătății.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

”Nu i-am cerut nici măcar o singură dată demisia lui Raed Arafat și am colaborat foarte bine. După tragedia de la Colectiv i-am cerut demisia ministrului, nu lui.

Instalația de oxigen și de electricitate fuseseră verificate și nu era nicio problemă. Existau calorifere și sursa de încălzire funcționa. Nu era cazul ca oamenii să vină cu reșouri. Nu a fost o problemă cu căldura.

Citește și: Dacian Cioloș: ‘Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă’

(n.r. dacă are să-și reproșeze ceva) Personal mi-ar fi plăcut să pot să fac totul din prima zi de mandat: să verific toate spitalele, să iau toate măsurile și ele să fie implementate, să am buget nelimitat. Avem o limitare de timp și de buget. La Institutul ”Matei Balș” au fost alocate fonduri mereu. E un spital, dintre cele puține, care chiar au dus greul în această pandemie.

Cea de-a cincea persoană decedată și găsită în baie (n.r. după 6 ore de la izbucnirea incendiului) nu putea fi salvată, chiar dacă ar fi fost găsită în același moment cu ceilalți.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

Stăm pe un butoi cu pulbere, spitalele sunt instituții în care un manager sau altul profitau. Trebuie făcută o reformă în sănătate, așa cum a spus președintele Klaus Iohannis, să luăm taurul de coarne și să evităm o altă nenorocire.”, a spus Vlad Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.