Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu, portretizat drept un Mesia de liderii USR-PLUS: a luptat cu fariseii și a fost crucificat

Inquam Photos/ Octav Ganea
Vlad Voiculescu

Demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății este privită de liderii USR-PLUS ca o răstingnire a ministrului, după ce acesta a încercat să lupte cu sistemul corupt din sănătate. Concubina lui Vlad Voiculescu, Laura Ștefănuț, compară direct demiterea cu răstingnirea lui Iisus, în timp ce alți lideri ai USR-PLUS vorbesc despre o execuție la ordinul ”băieților deștepți” din Sănătate.

Interesant de observat faptul că niciun lider al USR-PLUS nu vede problemele apărute în scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu, ba mai mult, aceștia susțin că ministrul nu avea cum să schimbe în doar 4 luni un sistem corupt.

Redăm o serie de declarații ale liderilor USR-PLUS, care au ieșit la unison cu același mesaj, tipic unui punctaj de partid:

Dan Barna - liderul USR: ”Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului, a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corup şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzut reacţiile foarte vehemente şi  foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni.”.

Anca Dragu - președintele Senatului: ”Vlad Voiculescu şi-a asumat un parcurs pe care puţini l-ar fi putut ţine în frâu. A început lupta împotriva corupţiei înrădăcinate în sistem. Am fost şi voi fi tot timpul adepta proiectelor asumate pe termen lung susţinute prin consultare şi muncă în echipă. Nu ne putem clătina în faţa presiunilor sistemului şi nu ne putem clătina în faţa jocurilor politice”.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: ”Momentul zero a fost transparentizarea punctelor de vaccinare. Acelea la care aveau acces doar conectaţii şi familiile lor. Justiţia a zis deja că iniţiaţii au sărit peste rând. Bătându-şi joc de toţi românii. De oamenii care au înţeles perfect că trebuie să se vaccineze, vor să se vaccineze şi nu au unde. Acela a fost momentul cheie care a dus în cele din urmă la acest deznodământ. Au mai fost şi alte motive care au dus la demiterea lui Vlad, de exemplu concursurile pe bune pentru CNAS (o instituţie a statului român mai bogată decât majoritatea ministerelor)”.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: "O decizie prematură care nu va aduce linişte sau stabilitate guvernării şi nici nu va rezolva criza creată de pandemie. Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate. Nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare şi de căpuşare a sistemului de sănătate de către grupuri de interese politico-economice. Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporţionată şi de multe ori ipocrită. Ea arată că ameninţarea cea mai mare pentru interesele din vechea politică este reputaţia unui om integru şi de încredere”, susine Dominic Fritz.

Laura Ștefănuț, concubina lui Vlad Voiculescu: ”Fatidic și-au ales momentul sacrificiului. Într-o zi ploioasă, cu puțin înainte de Paște. Oamenii pleacă, unii dispar cu totul, dar ideile și valorile rămân”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.