Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu propune limitarea transportului în comun: 'Acțiunile trebuie să fie luate ferm și rapid. Nu avem timp de pierdut'

Inquam Photos / Octav Ganea
vlad voiculescu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, luni, că transportul în comun ar trebui limitat la un minimum necesar, pe fondul crizei generate de noul coronavirus.

„Da, cred că trebuie limitat inclusiv transportul în comun, limitat la un minimum necesar", a declarat Voiculescu la RFI.

„Aștept acțiuni și acțiunile vor trebui să fie responsabile și acțiunile trebuie să fie luate ferm și rapid. Nu avem timp de pierdut. Suntem la o lună de la primele cazuri în Italia. Dacă ne uităm pe cazurile confirmate până acum, tocmai mă uitam la un model matematic de predicție, care ia în considerare cazurile confirmate până acum în toate țările.

CORONAVIRUS, bilanţ oficial: 19 cazuri noi, în 12 judeţe şi municipiul Bucureşti

Vedem că mai toate țările europene merg pe aceeași cale, pe grafic se vede că evoluția este undeva între 22% și 33% creștere în fiecare zi. Asta ar putea să ne ducă undeva în 18-19 zile, dacă se păstrează același ritm, am putea să ajungem în locul în care este Italia acum.

Ce trebuie să luăm în considerare este că noi nu avem nici resursele medicale pe care le are Italia, nici resursele economice, care ar putea să ne dea destul aer în piept, cât să putem rezista ca o comunitate și să putem inclusiv să susținem sistemul sanitar pentru destulă vreme", a mai spus Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății speră că românii vor asculta autoritățile.

„M-aș aștepta de la conaționalii noștri să respecte cu strictețe aceste măsuri, cred că nu e în momentul ăsta nici rost de bravadă, nici rost de certat cu Guvernul, trebuie făcut ceea ce trebuie făcut.

Lucrurile nu sunt deloc de glumă și e extrem de important ca fiecare dintre noi să facă ceea ce poate și ceea ce se cere de la fiecare dintre noi. E foarte simplu. Dacă în secolul trecut, părinții sau bunicii noștri erau chemați să meargă la război, noi suntem chemați să stăm pe canapea, în momentul ăsta, să stăm acasă, să rărim, să excludem interacțiunea cu alte persoane, în momentul ăsta", a mai spus fostul ministru al Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.