Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, despre ordinul de carantinare: 'Nu era nevoie de aviz CNSU' / 'Nu am făcut de capul meu'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a declarat vineri, într-o conferință de presă, că ordinul privind noile criterii de carantinare a fost „un pretext” pentru demiterea sa și a Andreei Moldovan.

„Pretextul demiterii din cauza publicării acelui ordin este fals. M-aș referi la afirmația dlui premier de ieri, cum că pentru semnarea acelui ordin ar fi trebuit un aviz CNSU. Acest lucru este fals, această afirmație este falsă. Nu era nevoie de aviz CNSU. Dna doctor Moldovan a explicat procesul. A fost două zile de dezbateri, două zile în care toată lumea care trebuia să fie implicată a fost implicată, au fost decizii. Există un protocol, este secretizat, îl puteți solicita”, a spus Vlad Voiculescu, adăugând că „nu e nimic nou, nimic dramatic” în acel ordin.

„Problemele țării nu se rezolvă politic, ci bazându-ne pe date reale și pe adevăr. Ordinul vorbește exact despre asta - date, adevăr. Există un comitet al cărui președinte este Raed Arafat. Dacă cineva trebuie să informeze, acesta trebuia să fie președintele acestui comitet. (...) Am vorbit în repetate rânduri despre necesitatea acelui ordin: despre numărul de paturi ATI, despre posibilitatea carantinării unei regiuni, nu doar a unei localități. Nimic altceva nu e în acel ordin”, a mai completat Voiculescu.

Andreea Moldovan a spus, de asemenea, cu privire la ordinul controversat că discutarea noilor criterii s-a făcut la sediul ministerului, pe parcursul a două zile, reunind reprezentanți ai ISP, DSU, iar din partea ministerului un grup de epidemiologi.

„Forma finală a fost agreată de toată lumea, nu am lucrat de capul meu”, a spus fostul secretar de stat în MS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.