Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Plahotniuc a fost prins în SUA, deși are interdicție de intrare: Ar putea fi deportat în România

Agora.md
Vladimir Plahotniuc

Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA și în prezent se întreprind măsurile necesare pentru a fi deportat. Informația a fost prezentată de Ambasada SUA la Chișinău, la solicitarea TV8.

„Vladimir Plahotniuc este în prezent în Statele Unite. La moment, este supus procedurilor administrative de deportare. Asemenea proceduri, inclusiv căile permisibile de revizuire judiciară, pot dura perioade semnificative de timp”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Chișinău.

Citește și: Traian Băsescu dă de pământ cu Guvernul Orban: 'Cea mai mare prostie pe care poți s-o vezi este scutirea tuturor să plătească utilitățile'

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că Plahotniuc nu poate fi extrădat acum, pentru că nu există un acord de asistență juridică între R. Moldova și SUA.

„Prealabil am avut mai multe întâlniri cu ambasadorul SUA în Moldova și am discutat acest subiect. Totul trebuie să fie realizat prin încheierea acordului de colaborare între SUA și R. Moldova. Noi nu avem în prezent un acord de asistență juridică cu SUA și realizarea problemei de extrădare a dl Plahotniuc este problematică la timpul actual”, spunea Stoianoglo.

Vladimir Plahotniuc deține cetățenie rusă, moldovenească și română și ar putea alege statul în care să fie deportat, potrivit deputatului moldovean Vladimir Cebotari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.