Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Potanin, cel mai bogat om din Rusia

vestidinrusia.ro
Vladimir Potanin

Cel mai bogat om din Rusia este proprietarul și președintele companiei miniere și metalurgice ”Norilski Nikel”, Vladimir Potanin, arată ultimul clasament Bloomberg Billionaires Index (BBI), relatează agenția Lenta.ru.

Averea lui Potanin este estimată la 32 miliarde de dolari, în condițiile în care, de la începutul anului 2021, el a pierdut 622 milioane de dolari și a câștigat puțin peste două miliarde.

Al doilea cel mai bogat rus din ratingul internaținal a fost numit principalul beneficiar al Combinatului Metalurgic Novolipețk (NLMK), Vladimir Lisin, cu o avere de 28,4 miliarde de dolari.

Singura femeie de pe listă este fondatoarea și directorul general al magazinului online Wildberries, Tatiana Bakalciuk: de la începutul acestui an, ea a câștigat 443 milioane de dolari, ridicându-și averea la 9,53 miliarde de dolari.

Averea cumulată a miliardarilor din Rusia a crescut, în primele patru luni ale anului în curs, cu 27,94 miliarde de dolari, a calculat agenția RIA Novosti.

Anterior, cel mai bogat om din țară a fost considerat președintele Consiliului de adminitrație al companiei miniere ”Severstal”, Aleksei Mordașov, cu o avere de 29,1 miliarde de dolari. Acum, el ocupă locul al treilea.

Indicele BBI se calculează pe baza valorii acțiunilor companiilor unde miliardarii dețin participații. Pentru unele companii, calculul se efectuează pornind de la raportul dintre capitalizarea lor și EBITDA sau dintre prețul acțiunii și profitul pe acțiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.