Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a ordonat Consiliului rus de Securitate să elimine prin orice mijloace amenințările interne din Federația Rusă

vladimir putin

Vladimir Putin a declarat vineri, la o şedinţă a Consiliului rus de Securitate, că "răuvoitorii" îşi intensifică eforturile de destabilizare a Rusiei şi i-a îndemnat pe membrii cabinetului său să nu permită acest lucru "sub nicio formă", relatează TASS.

"Astăzi, vom aborda aceste probleme care ţin de asigurarea securităţii Rusiei, în acest caz fiind vorba de securitatea politică internă", a anunţat Putin în debutul şedinţei Consiliului rus de Securitate, care s-a desfăşurat prin videoconferinţă.

El a menţionat în context ca fiind "extrem de importante" relaţiile dintre cele 190 de grupuri etnice din Federaţia Rusă, după ce, în martie, Moscova a scos în afara legii Forumul Popoarelor Libere post-Rusia, o organizaţie fondată de activişti ai opoziţiei care pledează pentru independenţa multiplelor grupuri etnice din Rusia.

Animozități interne

Putin a cerut în mod repetat Rusiei să se unească în faţa "ameninţărilor existenţiale" din partea Occidentului, dar s-a confruntat ocazional cu animozitatea grupurilor etnice care se simt vizate în mod special de campania de mobilizare a Moscovei.

Autorităţile ruse nu ar trebui să permită ca securitatea politică internă a ţării să fie perturbată, având în vedere eforturile intensificate ale răuvoitorilor depuse "pentru a destabiliza situaţia din interiorul Federaţiei Ruse", a spus Putin.

"Şi noi trebuie să facem totul pentru a-i împiedica să facă acest lucru, în orice circumstanţe", a subliniat Putin în faţa membrilor cabinetului său de securitate.

Putin i-a invitat apoi să-şi spună punctul de vedere pe Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), şi pe ministrul de interne Vladimir Kolokolţev, dar discuţiile nu sunt publice.

La reuniune au participat preşedinta Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Valentina Matvienko, preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, şeful Administraţiei Prezidenţiale, Anton Vaino, vicepreşedintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, directorul Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patruşev, ministrul apărării, Serghei Şoigu, ministrul de Interne, Vladimir Kolokolţev, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.