Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a criticat poziția antirusă a lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA

en.kremlin.ru
Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a observat poziţii antiruse ale lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, salutând însă atitudinea acestuia faţă de controlul armamentului strategic, potrivit Mediafax.

"Referitor la candidatul Partidului Democrat, observăm o puternică retorică antirusă. Din nefericire, suntem obişinuiţi cu acest lucru", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia Reuters.

Însă liderul de la Kremlin a notat că Joseph Biden a făcut declaraţii încurajatoare despre Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), ultimul acord nuclear major între Rusia şi SUA, care va expira în februarie dacă nu va fi prelungit.

LISTA celor 49 de țări care intră în zona galbenă: se impune carantina pentru o perioadă de 14 zile

"Candidatul Biden a spus public că este pregătit pentru prelungirea Noului START sau pentru un nou tratat de limitare a armamentului strategic, iar acesta este un element foarte important al cooperării noastre viitoare", a precizat Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei a subliniat că va coopera cu oricare preşedinte al SUA.

Joseph Biden, fost vicepreşedinte al SUA, este rivalul preşedintelui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.

Moscova şi Washingtonul nu au ajuns încă la un acord prevind prelungirea Noului tratat START, dar emisarul american pentru Controlul armamentului a transmis marţi că se înregistrează "progrese importante" în negocieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.