Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a criticat vehement activitatea celei mai cunoscute organizaţiii de apărare a drepturilor omului

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a criticat vehement joi activitatea celei mai cunoscute organizaţii pentru apărarea drepturilor omului din Rusia, "Memorial", informează vineri dpa.

Afirmaţiile lui Putin au survenit în urma valului internaţional de critici cu privire la represiunile îndreptate de autorităţile ruse împotriva acestei organizaţii.

Vladimir Putin a susţinut că organizaţia "Memorial" sprijină terorişti şi extremişti, adăugând că aceasta include persoane implicate în crime asupra unor victime ale represiunilor politice din timpul epocii sovietice, victime ce figurează chiar pe lista organizaţiei.

Parchetul General al Rusiei vrea să dizolve organizaţia "Memorial", care activează de peste 30 de ani, în baza unor acuzaţii conform cărora ea încalcă legea privind ingerinţa străină.

Guvernul german şi mulţi alţii au criticat persecuţiile politice îndreptate împotriva organizaţiei "Memorial", constatând că acesta este încă un pas în direcţia reducerii la tăcere a disidenţei în Rusia.

Fără a oferi nicio dovadă, Vladimir Putin a afirmat că organizaţia "Memorial" a inclus colaboratori fascişti din timpul regimului lui Hitler din Germania pe lista victimelor represiunii politice.

Vladimir Putin, 69 de ani, a făcut aceste afirmaţii în timpul unei reuniuni cu oficiali apropiaţi Kremlinului, difuzată de Televiziunea de stat.

Organizaţia "Memorial" a dezvăluit crime împotriva umanităţii comise de foşti agenţi ai KGB-ului sovietic şi este de decenii un ghimpe în coasta serviciilor de securitate ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.