Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a făcut Crăciunul cu niște pescari, departe de Moscova

Vladimir Putin

La fel ca în anii trecuţi, preşedintele Vladimir Putin a evadat în seara de Crăciun din Moscova, de data aceasta deplasându-se la Nijni Novgorod, unde a asistat vineri seara la slujba care a avut loc la biserica mănăstirii Sf.Iuri din Nijni Novgorod, 425 km distanţă de capitala rusă, în contextul în care ruşii sărbătoresc Craciunul conform vechiului calendar iulian la 7 ianuarie, potrivit RIA Novosti şi publicaţiei Vzgliad.

În schimb, premierul Dmitri Medvedev, împreună cu soţia sa Svetlana, a fost prezent ca de obicei la slujba oficiată cu acest prilej în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, scrie agerpres.ro.

În biserica din Nijni Novgorod, Putin a stat lângă un grup de pescari pe care i-a cunoscut în toamnă, în timpul sejurului său pe lacul Ilmen.

Mănăstirea de călugări Sf. Iuri este una din cele mai mari din Nijni Novgorod, despre ea afirmându-se că a fost fondată de cneazul Iaroslav cel Înţelept în anul 1030.

După slujba religioasă, Putin a stat de vorbă cu pescarii, exprimându-şi convingerea că anul 2017 "va fi mai bun" decât 2016, potrivit TASS, dar a ţinut să accentueze că "nu poate exista niciun succes" fără sprijin din partea poporului rus.

În afară de problemele cu care se confruntă, pescarii i-au împărtăşit lui Putin mai multe reţete de ciorbă de peşte şi l-au învitat la pescuit în primăvară.

Într-un comunicat oficial, postat sâmbătă pe site-ul Kremlinului, preşedintele Vladimir Putin i-a felicitat pe toţi creştinii ortodocşi care sărbătoresc Craciunul pe stil vechi, remarcând că această sărbătoare trezeşte cele mai bune sentimente oamenilor şi îi îndreaptă spre originile spirituale şi tradiţii.

Noaptea de 6 spre 7 ianuarie a fost la Moscova cea mai friguroasă din ultimii 120 de ani. Dacă în unele zone ale capitalei ruse s-au înregistrat minus 29,9 grade Celsius, în regiunea Moscovei mercurul din termometre a coborât până la minus 33,4 de grade Celsius. Cea mai geroasă noapte de Crăciun a fost însă la Moscova în 1881, când s-au înregistrat minus 35 de grade Celsius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.