Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a fost decorat de liderii sârbilor din Bosnia-Herțegovina

https://blacknews.ro/liderul-sarb-bosniac-milorad-dodik-a-fost-spitalizat/
milorad dodik

Președintele rus, Vladimir Putin, a fost premiat, in absentia, de liderul sârb bosniac Milorad Dodik, duminică, în timpul unei ceremonii marcând sărbătoarea națională a Republicii autonome Srpska din Bosnia.

Dlui Putin i-a fost conferită medalia pentru "grija și dragostea patriotică deosebită față de Republica Srpska", ca și pentru meritele în dezvoltarea și întărirea cooperării și relațiilor politice dintre "statele prietene Republica Srpska și Federația Rusă", relateaza Reuters preluat de Rador.

Republica Srpska este o regiune care împreună cu Federația autonomă Bosniaco-Croată formează Bosnia. Dl Dodik, președintele separatist al regiunii, care a favorizat de multă vreme legăturile cu Rusia în detrimentul celor cu Occidentul, l-a lăudat pe Vladimir Putin ca fiind un sprijin de încredere pentru republică și a spus că îi va oferi medalia la următoarea lor întâlnire.

"Datorită poziției lui Vladimir Putin și puterii Federației Ruse, vocea și poziția Republicii Srpska au fost auzite și respectate", a spus el.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Milorad Dodik a încercat să blocheze eforturile președinției tripartite ca Bosnia să se alăture sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei. În același timp, trimișii ruși l-au sprijinit pe dl Dodik în acţiunile sale secesioniste care vizează slăbirea guvernului central. Luna trecută, Rusia a denunțat UE pentru că i-a acordat Bosniei statutul de candidată pentru a adera la blocul comunitar. Anterior, autorităţile de la Moscova au avertizat că vor considera acţiunile Bosniei de aderare la NATO ca fiind "acte ostile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.