Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a început îndoctrinarea elevilor: a ordonat alocarea de fonduri pentru 'educația patriotică, spirituală și morală' a copiilor

M. C.
captură TV
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a cerut să fie stabilite în legislație normele privind finanțarea integrală de către stat a filmelor pentru copii și adolescenți. Un astfel de element este cuprins în lista instrucțiunilor șefului statului, publicată luni pe site-ul Kremlinului, prezintă TASS.

"Guvernul Federației Ruse ar trebui să asigure introducerea unor modificări ale legislației Federației Ruse care să prevadă finanțarea integrală de către stat a producției și distribuției de lungmetraje naționale pentru copii și tineri", se arată într-unul dintre paragrafe, potrivit sursei citate.

De asemenea, Putin a cerut unificarea conceptului de "valori spirituale și morale" în toate documentele de planificare strategică. Liderul de la Kremlin a cerut să dezvolte o abordare unitară a predării istoriei „pământului natal” în școli. Acesta a ordonat să aloce anual 3,9 miliarde de ruble pentru proiecte digitale și multimedia privind „educația patriotică, spirituală și morală a copiilor.” Instrucțiunea se adresează guvernului cu participarea Institutului pentru Dezvoltarea Internetului. "Să asigure în mod regulat organizarea producției în noi formate de conținut digital popular și produse multimedia destinate educației patriotice, spirituale și morale a copiilor și tinerilor, prevăzând alocarea alocărilor bugetare în acest scop de la bugetul federal în valoare de 3.900 de milioane de ruble anual, începând cu anul 2023", se arată în lista instrucțiunilor care urmează ședinței Consiliului pentru implementarea politicii de stat în domeniul familiei și protecției copilului. Președintele rus așteaptă un raport pe această temă până la 1 noiembrie și ulterior - o dată la șase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.