Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a semnat și dă o lovitură usturătoare austriecilor de la OMV

cursdeguvernare.ro
omv

Compania germană Wintershall Dea şi compania austriacă OMV vor pierde în mod oficial participaţiile pe care le deţin în proiectele de extracţie a gazelor din zona arctică a Rusiei, potrivit unor decrete semnate de preşedintele Vladimir Putin, relatează Reuters, informează News.ro.

OMV s-a retras anul trecut din Rusia după începerea conflictului din Ucraina.

Wintershall Dea, o societate mixtă a BASF şi a firmei de investiţii LetterOne a miliardarului rus Mihail Fridman, este în curs de retragere din Rusia.

Își pierd participațiile la Nord Stream

Toate activităţile cu participare rusă, inclusiv participaţia Wintershall Dea la gazoductul Nord Stream, precum şi societăţile mixte cu Gazprom urmează să fie separate din punct de vedere juridic până la jumătatea anului 2024.

Conform decretelor semnate marţi de Putin, participaţiile OMV şi Wintershall Dea la zăcământul Iujno-Russkoe şi la proiectele Acimov vor reveni unor companii ruseşti nou create. Ambele proiecte sunt situate în regiunea Iamal-Neneţ, în nordul extrem al Rusiei.

Conform decretului, toate acţiunile deţinute de companiile străine în societăţi mixte cu gigantul Gazprom vor fi transferate noilor entităţi ruseşti. Acţionarii vor primi acţiuni proporţionale cu participaţiile pe care le deţin în societatea mixtă. Încasările din vânzarea acestor participaţii vor fi plasate în conturi speciale deţinute de ceea ce anterior erau foştii lor proprietari străini. Toate acordurile corporative aflate anterior în vigoare nu vor mai fi valabile din momentul semnării decretului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.