Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a vorbit cu Emmanuel Macron despre tensiunile din Ucraina

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat marţi cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, despre tensiunile cu Ucraina, pledând pentru măsuri de consolidare a stabilităţii, iar, în acest context, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a exprimat disponibilitatea reluării contactelor, potrivit Agerpres.

Conform Palatului Élysée, Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin "clarificări" în legătură cu evenimentele din Ucraina şi Mali. Franţa este îngrijorată de activităţile grupului paramilitar rus Wagner în Mali.

Preşedinţia Rusiei a anunţat că Vladimir Putin l-a informat pe Emmanuel Macron că diplomaţia rusă depune eforturi pentru "consolidarea stabilităţii şi securităţii pe continentul european", conform site-ului SudOuest.fr. Kremlinul a precizat că Vladimir Putin a denunţat "refuzul Kievului de respectare a Acordurilor de la Minsk", argumentând că sunt necesare "măsuri concrete" decise în formatul Normandia, din care fac parte Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa.

În acest context, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat marţi seară că este dispus să discute cu Rusia în orice tip de format. "Ucraina este pregătită să implementeze ceea ce s-a stabilit prin acorduri", a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.