Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin acuză Ucraina că vinde cereale în UE, lăsând țările sărace să facă foame

captura Twitter
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin și-a anunțat miercuri intenția de a discuta cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan despre posibilitatea limitării exportului de cereale și alimente din Ucraina către Europa, deoarece nu este trimis în țările cele mai sărace care au nevoie.

"Am făcut totul pentru a ne asigura că cerealele ucrainene au fost exportate. (...) Am făcut-o împreună cu Turcia. Dacă excludem Turcia ca țară intermediară, atunci aproape toate cerealele exportate din Ucraina sunt trimise nu în țările cele mai sărace în curs de dezvoltare, ci în țările UE", a declarat el la sesiunea plenară a WEF de la Vladivostok, relatează Interfax.

Putin a subliniat că, în cadrul Programului Alimentar Mondial al ONU, "doar două nave din optzeci și șapte" au fost încărcate. "Și au exportat 60 de mii de tone de alimente din 2 milioane de tone. (...) Vreau să spun că, deoarece multe țări europene din ultimele decenii și secole au acționat ca colonizatori, astfel încât acestea continuă să funcționeze și astăzi. Încă o dată, țările în curs de dezvoltare pur și simplu au înșelat și continuă să înșele", a continuat președintele. "Este evident că, prin această abordare, amploarea problemelor alimentare din lume va crește, din păcate. Acest lucru poate duce la o catastrofă umanitară fără precedent. Poate ar trebui să ne gândim la limitarea direcției exporturilor de cereale și de alimente de-a lungul acestei căi? Cu siguranta mă voi consulta pe aceasta temă cu presedintele Turciei, domnul Erdogan", a spus Putin.

Rusia a anunţat că livrările prin gazoductul Nord Stream rămân oprite pe termen nelimitat, sporind temerile privind perturbările şi raţionalizarea gazelor iarna aceasta în UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.