Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin o să fie în Africa, în ciuda sancțiunilor: modalitatea în care participă la summitul BRICS

vladimir putin

Vladimir Putin o să fie în Africa, în ciuda sancțiunilor: modalitatea în care participă la summitul BRICS

Toți liderii țărilor BRICS vor participa personal la summitul organizației din Africa de Sud, cu excepția lui Vladimir Putin, informează ziarul Kommersant. Acest lucru a fost confirmat de ambasadorul pentru Asia și BRICS la Ministerul Afacerilor Externe al Africii de Sud, profesorul Anil Suklal. El a spus că Putin va participa la toate sesiunile BRICS prin videoconferință.

La întrebarea dacă Vladimir Putin va participa la toate sesiunile, oficialul sud-african a răspuns afirmativ. "Da, el se va alătura întâlnirii în seara zilei de 22 august, va participa la sesiuni închise și deschise pe 23 august", a spus domnul Suklal.

De ce nu participă fizic la summit

Din Rusia, ministrul de externe Serghei Lavrov va veni la summit. Putin a decis să nu meargă pentru că ar putea fi arestat în Africa de Sud pe baza unui mandat de la Curtea Penală Internațională (CPI). CPI a emis mandatul în martie. Potrivit instanței, președintele Federației Ruse și comisarul pentru drepturile copilului din Federația Rusă, Maria Lvova-Belova, "se presupune că sunt responsabili pentru crime de război legate de deportarea ilegală a populației (copiilor)" din Ucraina.

Context

Summitul BRICS va avea loc la Johannesburg în perioada 22-24 august. În prima zi, va avea loc un forum de afaceri, liderii țărilor se vor adresa participanților la sesiunea finală de seară. După aceea, șefii de stat BRICS se vor întâlni într-o sesiune închisă.

23 august este ziua principală a summitului, este împărțită în două sesiuni. Primul, închis, va dura o oră și jumătate, al doilea, deschis, aproximativ două ore. Are mai mulți participanți, inclusiv reprezentanți ai Consiliului de afaceri, ai Alianței de afaceri a femeilor și ai noii bănci de dezvoltare BRICS. La final, liderii BRICS vor adopta o declarație finală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.