Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vladimir Putin explică de ce Aleksei Navalnîi e în pușcărie: 'A revenit în Rusia în mod deliberat pentru a fi arestat. A făcut ce a vrut'

Navalnîi

Vladimir Putin a spus miercuri, la Geneva, în urma unui summit cu omologul său american Joe Biden, că opozantul politic rus Aleksei Navalnîi a primit ceea ce a meritat atunci când a fost condamnat la închisoare, relatează The Associated Press.

Aleksei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul şi FSB, o acuzaţie pe care Moscova o respinge, scrie news.ro.

Citește și: VIDEO Vladimir Putin, despre democrația din SUA: 'Priviţi ce se întâmplă pe străzile din SUA, sunt zilnic crime. Au existat închisori secrete ale CIA'

El a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic.

Putin a subliniat miercuri, la Geneva, că Navalnîi a fost pedepsit din cauză că a încălcat condiţiile probaţiunii.

El insistă că Navalnîi ştia că riscă închisoarea atunci când s-a întors în Rusia.

Citește și: ALERTĂ Casa Albă a trebuit să dezmintă un FAKE NEWS, chiar în timp ce Joe Biden vorbea cu Vladimir Putin .

"Această persoană ştia că încălca legile existente în Rusia şi este un recidivist. Ştia foarte bine că era dat în urmărire, dar a revenit în Rusia în mod deliberat pentru a fi arestat. A făcut ce a vrut.",”, declară Putin, care nu a pronunţat niciodată numele opozantului politic.

Justiţia rusă a interzis săptămâna trecută organizaţiile lui Navalnîi, pe care le-a calificat drept ”extremiste”, în cadrul uneicampanii de reducere la tăcere a opoziţiei şi a împiedicării accesului criticilor Kremlinului în alegerile parlamentare ruse, prevăzute în septembrie.

Citește și: VIDEO Se întâmplă și la case mai mari: INCIDENT în timpul conferinței de presă a lui Vladimir Putin .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.