Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, anunț care dă fiori: transportă în Belarus sisteme tactice care pot folosi rachete nucleare, balistice și de croazieră

Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat decizia de a transfera sistemele de rachete Iskander-M în Belarus.

"Așa cum am convenit cu dumneavoastră - ați ridicat problema acestui lucru - decizia a fost luată. În lunile următoare, vom transfera în Belarus rachete iskander-M și sisteme tactice, care pot folosi atât rachete balistice, cât și de croazieră, atât în versiuni convenționale, cât și nucleare", a declarat el, sâmbătă, la o întâlnire cu omologul său belarus Alexander Lukașenko, la Sankt Petersburg, informează Interfax.

Putin "a propus să-i instruiască pe miniștrii apărării și pe șefii Statului Major General să elaboreze toate detaliile legate de această activitate comună".

În versiunea pentru armata rusă, complexul Iskander-M include două tipuri de rachete: balistice și de croazieră.

Oficial, a fost numită raza de acțiune a complexului iskander-M - până la 500 km. S-a raportat că rachetele complexului pot transporta un focos nuclear. Complexul este în serviciu cu brigăzile de rachete ale Forțelor Terestre ale Federației Ruse.

La 2 august 2019, Statele Unite au încetat oficial participarea la Tratatul privind rachetele cu rază medie de acțiune și rachetele cu rază scurtă de acțiune (INF). Înainte de aceasta, Statele Unite au acuzat Rusia de încălcarea tratatului. Washingtonul a avut pretenții la raza de acțiune a rachetei de croazieră rusești 9M729 a complexului Iskander-M. Moscova a subliniat în repetate rânduri că raza de acțiune a rachetelor Iskander-M nu a încălcat Tratatul INF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.